Arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlar

Arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlar
Arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlar nelerdir? Bu oyunların hangilerinin geçmişte büyükleriniz tarafından da oynandığını düşünüyorsunuz?

Arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlar nelerdir? Bu oyunların hangilerinin geçmişte büyükleriniz tarafından da oynandığını düşünüyorsunuz?

Topaç sektirmece, köşe kapmaca, saklambaç, yakan top, futbol. Geçmişte hepsinin büyükler tarafından oynandığını düşünmekteyim.

Her iki çocuğun oyunları arasındaki benzerlik ve farklılıklar nelerdir? Siz hangi çocuğun yerinde olmak istersiniz? Neden?

Ben ilk çocuğun yerinde olmak isterdim. çünkü çok fazla seçeneği var ve çoğunu oynayacağı arkadaşları var. Bir de oyun alanları çok. Oysaki ikinci çocuğun oyun alanı olarak sadece park varmış. Birde arkadaş sayısı daha azmış.

Aşağıdaki haberi okuyarak haberin altında yer alan soruları cevaplayınız.

1. Şenlikte oynanan oyunlardan hangilerini biliyorsunuz?

Yakan top, tombik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca oyunları oynanmış. Tombik dışında hepsini biliyorum.

2. Şenlik ne amaçla düzenlenmiştir?

Çocukların kaynaşmasını sağlama ile oyunların unutulup gitmesini engelleyerek kültürel mirasın aktarılmasını sağlamak için.

3. Yukarıdaki haberde günümüz çocuklarının hangi özellikleri eleştirilmektedir.

Çocukların son yıllarda bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle sosyal hayattan uzaklaşmaları, apartman dairelerine hapsolmaları, bilgisayarların başından kalkmamaları eleştirilmektedir.

Çelik çomak sopa ve raketle oynanan hangi oyunlara benzemektedir?

Polo, tenis ve beyzbol oyununa benzemektedir.

A. Arkadaşlarınızla oynamaktan en çok hoşlandığınız oyunu tanıtınız.

Arkadaşlarımla en çok saklambaç oynamayı severim. Oyunda bir ebe vardır ebe gözlerini yumar diğerleri saklanır ebe saklananları bulur. Sonra diğer gruptan biri ebe olur. En kısa zamanda bulan kazanır.

B. Aile büyüklerinizden biriyle konuşarak onun çocukluğunda oynadığı bir oyunu tanıtınız.

Yakan top oyunu. Annem bana çocukken en çok bu oyunu oynadıklarını anlatmıştı. İki grup olunurmuş. Gruplardan biri topu kaçan gruba atarmış. Kime en çok isabet ettirirse oyunu o kazanırmış.

C. Sizin tanıttığınız ve büyüğünüzün anlattığı oyun arasındaki benzerlik ve farklılıkları yazınız.

İkisi de benzerlik gösterir. Ama kuralları ve oynanış şekli farklıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.