Aile bireylerinizin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını doğru buluyor musunuz

Aile bireylerinizin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını doğru buluyor musunuz
Aile bireylerinizin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını doğru buluyor musunuz? Neden?

Aile bireylerinizin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını doğru buluyor musunuz? Neden?

Doğru buluyorum. Ancak bazen fazlaca bu aletlere dalıyorlar. Bu da çoğu zaman aynı evin içinde yabancılar gibi olmamıza neden oluyorlar. Bu açıdan bazen kullanmamaları daha iyi olacak gibi düşünmeden edemiyorum.

Aile bireylerimizin hepsi iletişim alanında oldukça ilgili kişilerdir. Özellikle internetin keşfinden önce radyo ve gazete kullanımıyla başlayan vetire, internetin keşfinden sonra televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımının yaygınlaşmasıyla devam etmektedir. Cep telefonlarının akıllı cihazlar olarak bilgisayar şeklinde kullanılması iletişim imkanlarını genişletmektedir.

Aile bireylerimizin televizyon, bilgisayar ve cep telefonu kullanımını doğru buluyorum. Çünkü gerektiğinde gerektiği kadar kullanıyorlar. Bilgiye ulaşma amacı ve iletişim aracı olarak kullanılması iletişim teknolojilerinin esas gayesidir. Bunun için iletişim teknolojilerinin amacına uygun olarak kullanılması çok önemlidir. Televizyon, bilgisayar ve cep telefonu internet odaklı kullanılmaktadır.

Kutay babaannesini neden haklı buldu?

Çünkü teknolojiyi kullanma adına bazen geleneklere göreneklere ve de en önemlisi insani sohbetlere sırt çeviriyoruz. Kutay da kendilerinde misafir olan büyük annesinin bu durumdan sıkılmakta haklı olduğunu düşünmüştür.

Meltem’in bu maddelere neden uyması gerekiyor? Sizler de yeni maddeler ekleyebilirsiniz.

Çünkü Meltem vaktinin çoğunu bilgisayar kullanarak geçirmekteydi. Bu da arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin ve de sosyalleşmesinin önündeki en önemli engeldi. Bu yüzden ailesi bilgisayar kullanımı hakkında bazı kararlar almıştır.

Cep telefonu, televizyon gibi bir teknolojik ürünün kullanma kılavuzunu sınıfta inceleyin. Kılavuzda, teknolojinin zararlarından koruyan uyarılar nelerdir?

  • Dikkatli kullanınız
  • Su değdirmeyiniz
  • Çok fazla bakmayınız(göz sağlığı açısından)
  • Yüksek sesle uzun süre müzik dinlemeyiniz.

Ereğli (Zonguldak) Belediyesi hangi ürünleri e-atık olarak toplamıştır. Bu çalışmanın çevreye ve bizlere sağladığı yararlar nelerdir? Anlatınız.

  • Kullanım ömrü tamamlanıp hurdaya çıkan elektrikli ve elektronik eşyaları toplamıştır.
  • Böylece bu atıklar yüzünden çevre kirletilmemiş olacak bunun yanında hem sağlığımız korunacak hem de bu maddeler geri dönüşüme uğrayacaklarından ekonomik olarak da tasarruf sağlanmış olacaktır.

Haberi dikkate alarak sizler de okulunuzda veya yaşadığınız çevrede “E-Atık Geri Dönüşüm Kampanyası” veya benzeri bir çalışma düzenleyiniz. Bu çalışmanızda büyüklerinizden destek almalısınız.

Atık Pil Toplama Kampanyası

Haydi çocuklar evde ya da okulda ne kadar kullanılmayan atık pil varsa hepsini bu özel kutucuklara atalım. Böylece hem çevremizi koruyalım temiz tutalım hem de ekonomimize bir katkı da geri dönüşüm sayesinde bizden olsun.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
0
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.