5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 129 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 129 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 129 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki haber metnini okuyunuz. Metinle ilgili soruların cevaplarını boş bırakılan alana yazınız.

Girişimci kadınlarımızdan Dudu Sözcüer’in devlet desteği ile kurduğu tesis girişimci olmak isteyen kadınlara örnek oluyor. Sözcüer, kadın girişimcilere sağlanan devlet desteğiyle güneş enerjisinden elektrik üretmek için tesis kurdu. Akhisar ilçesinde oturan evli ve 1 çocuk annesi Dudu Sözcüer, güneş enerjisi santrali hayalini gerçekleştirdi. Matematik öğretmenliği mezunu Sözcüer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna başvurarak, hazırladığı güneş enerjisi projesine destek almaya hak kazandı. Kendilerine ait 12 dönüm arazi üzerinde 2 bin 200 güneş panelini yerleştiren Sözcüer, “Böyle bir iş hayalimdi. Rüzgârgüllerini hep görüyordum. Rüzgârgüllerinden esinlenerek bu yola çıktım. Şu anda sistem kuruldu. Elektrik üretimine başlıyoruz” dedi. Sözcüer, “Kadınlar; çekingen olmasın. Biz ilk başlarken ‘Acaba olur mu?’ düşüncesiyle girmiştik. Ama devletin destekleri ve bizim de azmimizle kadınların da bu işi çok rahat şekilde başarabileceğini gördük” dedi.

1. Dudu Sözcüer’in çalışmalarını girişimcilik açısından değerlendiriniz.

Hiç vazgeçmemiş biridir. Önce bu alanda araştırma ve çalışmalar yapmıştır. Ardından nereden destek bulabilirse oraya başvurmuştur. Ardından zor da olsa kurabilmiştir hayalini. En sonunda da başarıyı yakalayabilmiştir.

2. Dudu Sözcüer’in çalışmasının ülke ekonomisine katkıları nelerdir?

Öncelikle kadınların da iş hayatına girmesi açısından önemlidir. Ardından girişimciliğin ülkemize örnek olması, çalışarak araştırarak her türlü başarının yakalanabileceği anlamında örnek teşkil etmektedir.

1220
410
420
80
170
90
1720
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.