5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 132 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 132 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Öğrendiklerimi Uyguluyorum Sayfa 132 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Siz de yaşadığınız toplumu ya da tüm insanlığı ilgilendiren bir sorun veya ihtiyacı tespit edip verilen basamaklara göre bir çözüm yolu üretiniz.

Sorun ya da ihtiyaç: Çevre kirliliği

Neler yapılabilir?

Çevreyi en fazla insanoğlu kirletmektedir. Çevreyi kirleten etkenlerden bir tanesi de evsel atıklar ve çöplerdir. Evlerimizde çöplerimizi kâğıt, plastik, metal, cam ve organik atıklar olarak sınıflandırarak çevre kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayabiliriz. Atıklarımızı faklı poşetlere atarak kâğıt, plastik, metal, cam gibi geri dönüşüm ile yerinden kullanılabilen atık, doğayı kirletmek yerine ekonomiye kazandırılabilir.

Sorun ya da ihtiyaç: İsraf ve yoksulluk

Neler yapılabilir?

Oteller, büyük restoranlar ve pastaneler satamadıkları, günlük olarak tüketilmesi gereken gıdaları zorunlu olarak çöpe atıyorlar. Bu gıdalar çöpe atılmak yerine her gün belirli saatlerde toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilir. Hem bu gıdalar israf edilmemiş olur hem de yoksullar güzel yiyecekler tüketmiş olur.

346
1804
208
175
116
172
1720
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum