5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 116 Sonuç Çıkaralım Cevapları

5. Sınıf SDR Dikey Fen Bilimleri Sayfa 116 Sonuç Çıkaralım Cevapları
5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Fen Bilimleri Kitabı Sayfa 116 Sonuç Çıkaralım Soruları ve Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sonuç Çıkaralım

1. I. aşamada ışığı gördük mü? Neden?
Cevap
: I. aşamada ışığı gördük. Çünkü ışık kaynağından gelen ışık kartonlara delikler aracılığıyla ulaştı ve bu deliklerden gelen ışık gözlerimize ulaştı.

2. II. aşamada ışığı gördük mü? Neden?
Cevap
: II. aşamada ışığı göremedik. Çünkü kartonların hizasını bozarak delikler arasındaki yolu kesintiye uğrattık. Işık artık gözlerimize ulaşamadı çünkü kartonlar arasındaki bozukluk ışığın geçişini engelledi.

3. Işık kaynağından çıkan ışık, nasıl bir yol izlemiş olabilir? Her iki aşamada da ışığın izlediği yolu aşağıda verilen alana çizelim.
Cevap
: Işık kaynağından çıkan ışık, kartonların deliklerinden geçerek doğru bir çizgi boyunca ilerlemiş olmalıdır. Ancak II. aşamada kartonların hizası bozulduğu için ışık yoluna engeller eklenmiş ve ışık gözlerimize ulaşamamıştır. Bu yüzden, I. aşamada düz bir çizgi olarak ilerleyen ışık, II. aşamada yolundan sapmış ve gözlerimize ulaşamamıştır.

859
824
1615
705
231
102
761
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.