6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 116 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 116 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 116 Sıra Sizde Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar! Benim adım John (Con). Brezilya’da yaşıyorum. Ülkemde ekvatoral iklim görülür. Benim yaşadığım çevrede insanlar ince kıyafetler giymeyi tercih ederler. Isınma konusunda sorun yaşamayız. Yaşadığım yer ve çevresi yıl boyunca düzenli ve bol yağış alır. Hava sıcaklığının fazla ve yağışın bol olmasından dolayı buralarda gür ormanlar bulunur. Ormanlar yıl boyunca yeşil kalır. Çok sık ve uzun olan bu ormanlar, dünyada canlı çeşitliliğin en fazla olduğu doğal yaşam alanı olarak kabul edilir. Bu ormanlarda çok sayıda bitki ve hayvan türü yaşamaktadır. Bizler ormancılık yaparak geçimimizi sağlarız. Kırsal alanlarda yaşayanlar ağaçların dal ve yapraklarından yaptıkları kulübelerde yaşamlarını sürdürürler.

Düşünelim Tartışalım

John’un yaşadığı doğal ortamda görülen ekvatoral ikliminin özellikleri hakkında
çıkarımlarda bulununuz. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Ekvatoral iklim, Ekvator üzerinde veya Ekvator’a yakın olan ülkelerde görülmektedir. Güneş ışınları bu iklimin görüldüğü yerlere yıl boyunca dik veya dike yakın açı ile gelir. Bu nedenle sıcaklıklar yıl boyunca genellikle 20°C’nin üzerindedir Güneş ışınlarının düşme açısı yıl içince fazla değişmediğinden yıllık ve günlük sıcaklık farkları en az olan iklimdir. Her mevsim düzenli olarak yağış alır. Yıllık yağış miktarı ortalama 2000 mm’nin üzerindedir. Bitki örtüsü yıl boyunca yeşil kalabilen, uzun boylu ağaçların oluşturduğu sık ormanlardır.

Sıra Sizde

Öğrendiklerinizden yararlanarak Akdeniz iklimi, kutup iklimi, muson iklimi ve ekvatoral iklimin özelliklerini tablo hâlinde defterinize yazarak sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

Akdeniz iklimi: Akdeniz ikliminde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçer. Yıllık sıcaklık ortalaması 18°C civarındadır. Yaz aylarında sıcaklıklar ortalama 28-30°C, kış aylarında ise ortalama 10°C kadardır. Yıllık sıcaklık farkı azdır. Yağışlar bölgeye en çok kış aylarında düşer.

Ekvatoral iklim: Ekvatoral iklim, Ekvator üzerinde veya Ekvator’a yakın olan ülkelerde görülmektedir. Güneş ışınları bu iklimin görüldüğü yerlere yıl boyunca dik veya dike yakın açı ile gelir. Bu nedenle sıcaklıklar yıl boyunca genellikle 20°C’nin üzerindedir

Muson iklimi: Muson ikliminde yazlar çok yağışlı, kışlar ise kuraktır. Hava sıcaklığı yıl boyunca genellikle 15-20°C olur. Yıllık sıcaklık farkı 10°C civarındadır. Bu iklimin etkili olduğu yerlerde muson rüzgârları da etkilidir. Muson rüzgârlarına bağlı olarak yazlar yağışlı, kışlar ise kurak geçer

Kutup iklimi: Kutup iklimi dünyanın sürekli olarak kar ve buzlarla kaplı olan kutup bölgelerinde görülür. Bu iklim Kuzey Kutbu çevresinde, Antarktika’da ve Grönland Adası’nın iç kısımlarında etkilidir. Yıl boyunca hava sıcaklığı 0°C’nin altındadır.

400
331
17
4
2
45
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum