6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 215 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 215 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Düşünelim Tartışalım Sayfa 215 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim Tartışalım

Okuduğunuz metinden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Demokrasi ile seçim arasında nasıl bir ilişki vardır?
Cevap: Demokrasi ile seçimler yapılır. Bu seçimde siyasi partiler ve bireyler aday gösterirler. Siyasi partiler, anayasada belirtilen kurallara ve kuruluş amaçlarına göre faaliyet gösterirler. Seçimlere katılarak ülke yönetimine talip olurlar. Ülke yönetiminde doğrudan görev alan parti ya da partilere, iktidar partisi adı verilir. Diğer parti veya partiler ise muhalefet partileri olarak adlandırılır. Muhalefet partileri ülke yönetimiyle ilgili düşüncelerini kamuoyuyla ve iktidar partisiyle paylaşır.

Toplumsal hayatımızda demokrasinin önemi nedir?
Cevap: Toplumsal hayatımızda demokrasinin en önemli etkisi, özgürlük hakkını sağlamasıdır. Her bireyin sahip olduğu özgürlük hakkını hem fikri hem de mülkiyet anlamında kullanabilmesi mümkündür.

124
54
75
48
33
33
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.