6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sıra Sizde Sayfa 221 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Aşağıda bazı örnek olaylar verilmiştir. Bu olayları toplumsal hayatta demokrasinin önemi açısından değerlendiriniz ve düşüncelerinizi noktalı yerlere yazınız.

Eren, Sinem ve Kenan sınıf başkanlığı seçimi için aday olmuştur. Adaylar, sınıf başkanı seçilirlerse gerçekleştirmeyi düşündüklerini anlatmıştır. Daha sonra sınıfta seçim sandığı kurulmuş ve sınıftaki öğrenciler oylarını kullanmıştır. Oylama sona erdiğinde oylar sayılmış ve Sinem en fazla oyu alarak sınıf başkanı seçilmiştir.
Cevap: Demokrasilerde seçim vardır. En çok oy alan kişi çoğunluğun kararıyla seçilir. Toplumsal hayatta demokrasi çok önemli bir yere sahiptir. Toplumunun düzenini ve huzurunu sağlar.

Merve Hanım, katıldığı televizyon programında düşüncelerini açıklamaya çalışmaktadır. Ancak programın konuklarından Oğuz Bey sürekli olarak konuşması sırasında sözünü keserek Merve Hanım’a müdahale etmektedir.
Cevap: Demokrasilerde söz hakkı vardır. İnsanlar saygı kuralları çerçevesinde düşüncelerini beyan ederler. Düşüncelerini söyleyen bir kişiyi kimse engelleyemez. Düşüncelerini söylemekte özgürdür. Merve Hanımın sözünü kesen Oğuz Bey demokratik davranmamıştır. Merve Hanım’ın düşünce özgürlüğünü engellemektedir.

809
568
708
124
184
129
527
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum