6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Dörtel Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 27 Cevapları Dörtel Yayıncılık
6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 27 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Hz. Âdem (a.s.) kıssasında verilen bilgileri de dikkate alarak aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1. Hz. Âdem (a.s.) ne gibi özelliklere sahiptir?

Hz. Adem ilk insan ve ilk peygamberdir. İnsanların atasıdır. Bir hatası sonucunda eşi Hz. Havva ile birlikte yer yüzüne gönderilmiştir. Yaptığı şeyden dolayı Rabbi onu affedene kadar sürekli dua etmiştir. Hatta uzun bir süre eşine yaklaşmamıştır.

2. Allah (c.c.), meleklerden Hz. Âdem’e (a.s.) nasıl davranmalarını istemiştir?
Allah (c.c.), meleklerden Hz. Âdem'e (a.s.) saygılı olmalarını ve secde etmelerini istemiştir. Bu, Allah'ın Âdem'e verdiği özel bir statüyü ifade eder.

3. Allah’ın (c.c.) emrine kim, niye karşı çıkmıştır?
İblis (Şeytan), Allah'ın Âdem'e secde emrini yerine getirmeyi reddederek Allah'ın emrine karşı çıkmıştır. İblis'in nedeni, kıskançlık ve kibrinden kaynaklanmaktadır. İblis, insanın topraktan yaratıldığını düşünerek, kendisinin ateşten yaratıldığını iddia ederek Allah'ın emrine karşı gelmiştir.

4. Hz. Âdem (a.s.) ve Hz. Havva niçin cennetten çıkarılmıştır?
Hz. Âdem (a.s.) ve Hz. Havva cennetten çıkarılmıştır çünkü cennetteki yasak ağacı yemişlerdir. Bu, insanlara Allah'ın emirlerine uymalarının önemini ve cennetin bir imtihan yeri olduğunu gösterir. Allah onları yeryüzüne göndermiş ve tövbe etmelerini istemiştir. Bu olay, insanların dünyada imtihan edildiği ve hatalarından dönebilecekleri bir fırsat verilmiştir.

1970
422
605
1441
222
258
390
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum