Ampulün de bir direnci var mıdır, niçin

Ampulün de bir direnci var mıdır, niçin
Ampulün de bir direnci var mıdır, niçin? Bir pil ve bir ampulden oluşan elektrik devresinde ampul parlaklığını artırmak için ne yaparsınız, niçin?

Bir pil ve bir ampulden oluşan elektrik devresinde ampul parlaklığını artırmak için ne yaparsınız? Niçin?

Bir pil ve bir ampulden oluşan elektrik devresinde ampulün parlaklığını arttırmak için iletken telin uzunluğunu azaltırım. Çünkü iletken tel ne kadar uzunsa ampulün parlaklığı o kadar azalır.Bu arada devredeki pil sayısı arttıkça ve ampulün içindeki telin cinsi değişirse parlaklık da değişir.

Ampulün de bir direnci var mıdır? Niçin?

Her madde gibi ampulün de elektriğe karşı bir direnci vardır. Ampul içinde tel tungsten telidir. Bu madde yüksek dirençli bir maddedir. Sebebi ise ani ısınmalar sonucunda bu telin korlaşması ve ışık saçma işlevini gerçekleştirmesidir. Bu telden geçen akım, direnç sayesinde telin kopmamasını sağlar. Tungsten teller elektrik akımına karşı yüksek dirençleri sayesinde, kopmalara ve ısınmalara oldukça dayanıklıdır. Ülkemizde Bursa Uludağ’da tungsten madeni vardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
129
4
40
25
33
55
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.