Oturma odamızda ampulün çok iyi ışık vermediğini düşünelim. Acaba oturma odamızdaki ampulün parlaklığını değiştirebilir miyiz

Oturma odamızda ampulün çok iyi ışık vermediğini düşünelim. Acaba oturma odamızdaki ampulün parlaklığını değiştirebilir miyiz
Oturma odamızda ampulün çok iyi ışık vermediğini düşünelim. Acaba oturma odamızdaki ampulün parlaklığını değiştirebilir miyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oturma odamızda ampulün çok iyi ışık vermediğini düşünelim. Acaba oturma odamızdaki ampulün parlaklığını değiştirebilir miyiz?
Cevap
: Oturma odamızdaki ampulün ışığının parlaklığını değiştirebiliriz.

  • Devredeki iletkenin uzunluğunun kısa tutulması durumunda voltaj kaybı yaşanmayacağı için ampul parlaklığı artış gösterir.
  • Devredeki iletkenin kesitinin artması durumunda ampul parlaklığı da artar.
  • Devredeki iletkenin cinsinin elektrik iletkenliği fazla olacak şekilde değiştirilmesi durumunda ampulün parlaklığı da artış gösterecektir.

Aydınlatma araçları satan bir mağazaya girdiğimizde ampullerin farklı parlaklıklarda yandığını görmüşüzdür. Ampullerin farklı parlaklıklarda yanma sebebi ne olabilir?
Cevap
: Ampullere gelen elektrik direncinin farklı olmasından dolayı parlaklıkları farklıdır.

10
16
5
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.