7. Sınıf Matematik Doğrusal Denklemler Koordinat Sistemi Alıştırmalar

7. Sınıf Matematik Doğrusal Denklemler Koordinat Sistemi Alıştırmalar
7. Sınıf Matematik Doğrusal Denklemler Koordinat Sistemi Alıştırmalar Cevaplarına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

A) Aşağıdaki noktalı yerlere doğru ifade veya sayıları yazınız. 1, 2 ve 3. soruları yandaki koordinat sisteminde işaretlenmiş noktalara göre cevaplayınız.
1) A noktasının birinci bileşeni -2 eşittir.
2) B noktasının ikinci bileşeni -3 eşittir.
3) C noktasının koordinatları toplamı 3 eşittir.

B) Aşağıdaki ifadelerde istenenleri yapınız.

1) Yandaki kareli kâğıda çizilmiş koordinat sisteminde (-2, 3), (2, 4), (-2, -1) ve (3, -2) sıralı ikililerine karşılık gelen noktaları işaretleyiniz.

7.-sinif-matematik-101.-sayfa-2.-soru-cevaplari.jpg

2) Yandaki koordinat sisteminde işaretlenmiş noktalar bir tarlada buğday, arpa, mercimek ve mısır ekili alanların köşelerini göstermektedir. Bu noktalardan her iki bileşeni de pozitif olan nokta buğday, birinci bileşeni negatif ikinci bileşeni pozitif olan arpa, birinci ve ikinci bileşeni negatif olan nokta mercimek ve birinci bileşeni pozitif ikinci bileşeni negatif olan nokta ise mısır ekili alanın köşelerini göstermektedir. Buna göre bu noktaları buğday, arpa, mercimek ve mısır ekili alanlarla eşleştiriniz.

7.-sinif-matematik-101.-sayfa-3.-soru-cevaplari.jpg

2
117
1
67
36
62
113
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum