8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 158 Cevapları

8. Sınıf Meb İnkılap Tarihi Sayfa 158 Cevapları
8. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi Sayfa 158 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

SoruBir devletin maliyesinin uluslararası bir teşkilat tarafından kontrol edilmesi, o devletin egemenlik haklarını nasıl etkiler? Tartışınız.

Egemenlik haklarını kısıtlar ve darbe vurur. Bu da ileride devletin çökmesine ya da yabancı devletler tarafından işgal edilmesine neden olacaktır. 

Soru: Türkiye Lozan’da, Osmanlı borçlarının sadece Türkiye’ye yüklenmesinin doğru olmadığını, Osmanlı Devleti’nden ayrılan devletlere de bu borçların pay edilmesi gerektiğini savunmuştur. Sizce bu düşüncesinin dayanağı nedir?

Çünkü Osmanlı dış devletlerden aldığı borcu sadece Anadolu’ya değil o dönemler kendi hakimiyetindeki her yere yatırım yapmak için kullanmıştır.

Soru:1. Borçlardan en fazla pay hangi ülkeye verilmiştir? Bunun sebebi nedir?

Türkiye olmuştur. Çünkü Osmanlı yıkılınca yerine gelen en büyük devlet Türkiye olmuştur.

Soru:2. 1829 yılında Osmanlı Devleti’nden ayrılmış olmasına rağmen Yunanistan’a niçin borç yüklenmiştir?

Çünkü borçlanma zamanlarında Osmanlı toprağı olan yerlerde şimdi Yunanistan kurulmuştur toprağa sahip çıkan Yunanlılar alınan borçlara da sahip çıkmak zorunda kalmıştır. 

3
101
20
61
51
41
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum