Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma açısından önemi nedir

Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma açısından önemi nedir
Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın millî kimlik kazanma ve çağdaşlaşma açısından önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cumhuriyetin ilan edilmesiyle sosyal olarak da yeni bir düzen oluşturulmak istenmiştir. Kültür çalışmaları olarak sosyal hayatta birçok devrim yapılmıştır. Şapka ve kıyafet inkılabının milli kimlik kazanma ve çağdaşlaşma açısından oldukça büyük bir önemi vardır.

Şapka ve kıyafet inkılabı sayesinde modern bir görünüm kazanılmak istenmiş ve dönemin medeni milletlerine benzeyerek kültürel olarak iyi bir noktaya gelineceği umulmuştur. Bu kapsamda kanuni bir mecburiyet olarak şapka ve kıyafet devrimleri yapılmıştır. Bu devrimler insanların batı medeniyetini yakından tanımalarına, çağdaş bir dünyanın görüntüsüne bürünmeye yaramıştır. Bunlarla beraber laiklik kapsamında birçok devrim yapılmıştır.

42
80
32
52
53
54
56
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.