Aç Kapıyı Bezirganbaşı Dinleme Metni Cevapları (3. Sınıf)

Aç Kapıyı Bezirganbaşı Dinleme Metni Cevapları (3. Sınıf)
Aç Kapıyı Bezirganbaşı Dinleme Metni Cevapları , 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Aç Kapıyı Bezirgan Başı Metni Sayfa 82, 83, 84 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aç Kapıyı Bezirganbaşı Dinleme Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 82 Cevapları

HAZIRLIK

Arkadaşlarınızla en çok hangi oyunları oynuyorsunuz?
Cevap: Arkadaşlarımla en çok körebe, yakar top, futbol, basketbol, voleybol, ip atlamaca, sek sek, topaç çevirmece, futbol gibi oyunlar oynarız.

Oyun oynarken neler hissedersiniz?
Cevap: Oyun oynarken hem arkadaşlarımla beraber vakit geçirdiğim için hem de çok eğlendiğim için mutlu olurum. Sosyalleşir ve de paylaşmayı öğrenirim.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 83 Cevapları

1. ETKİNLİK

Metinle ilgili görseli inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?
Cevap: Bence metin çocukların oynadığı bir oyunu anlatmaktadır. Oyunun nasıl oynandığı çocukların nasıl mutlu oldukları üzerine bir metin gibi duruyor.

2. ETKİNLİK

“Aç Kapıyı Bezirgânbaşı” adlı oyunun nasıl oynandığını oluş sırası içinde yazalım
Cevap: En az on kişi ve daha fazla kişiyle oynanan bir oyundur. Sayışma yapılır ve iki kişi ebe seçilir. Ebe seçilen kişiler kendilerin (meyve adı, sebze adı, çiçek adı gibi) isimler seçerler. Ebe olan kişiler karşılıklı bir şekilde el ele tutuşurlar. Ve bu oyunun şarkısını söylerler. Ebeler dışında kalan kişiler, ebelerin kollarının altından sıra sıra geçerler.

Oyunun şarkı sözleri;
Aç kapıyı bezirganbaşı, bezirganbaşı.
Kapı hakkı ne verirsin, ne verirsin?
Arkamdaki yadigar olsun, yadigar olsun.

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Sayfa 84 Cevapları

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimleri inceleyelim. Çocukların oynadığı oyunu anlatalım. Sonra bu oyunun nasıl oynandığını yazalım.

Cevap: Çocuklar Aç Kapıyı Bezirganbaşı oyununu oynamaktalar. En az on kişi ve daha fazla kişiyle oynanan bir oyundur. Sayışma yapılır ve iki kişi ebe seçilir. Ebe seçilen kişiler kendilerin (meyve adı, sebze adı, çiçek adı gibi) isimler seçerler. Ebe olan kişiler karşılıklı bir şekilde el ele tutuşurlar. Ve bu oyunun şarkısını söylerler. Ebeler dışında kalan kişiler, ebelerin kollarının altından sıra sıra geçerler

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Ülkemizin değişik yerlerine ait kartpostal, resim, fotoğraflar ve tanıtım broşürleri getiriniz.
Cevap: Bu etkinliği kendiniz yapabilirsiniz.

2. Yaşadığınız yöredeki tarihî, turistik veya doğal güzellikleri araştırınız. Bunlarla ilgili bir tanıtım konuşması hazırlayınız.

Cevap: Yaşadığınız yere göre cevaplamalısınız.

Sevgili arkadaşlar.

Bizler Kayseri’de yaşıyoruz. Kayseri, İç Anadolu'nun güney bölümü ile Toros Dağlarının birbirine yaklaştığı bir yerde Orta Kızılırmak bölümünde yer alır.

Orta Kızılırmak Bölümünde, Erciyes Dağı'nın eteklerinde bir ildir. Kuzey ve kuzeybatıda Yozgat, kuzey ve kuzeydoğuda Sivas, doğuda Kahramanmaraş, güneyde Adana, güneybatıda Niğde, batıda ise Nevşehir illeriyle çevrilidir. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri (eski Mazaka, Kaisareia), klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgededir. Kızılırmak'ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü'nden Fırat nehrine kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Bölge, pek çok uygarlığın beşiği olmuştur.

Müzeler;

Kayseri Arkeoloji Müzesi
Atatürk Evi
Güpgüpoğlu Konağı Etnoğrafya Müzesi
Selçuklu Uygarlığı Müzesi (Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi)
Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi
Ahi Evran Sanatkârlar Müzesi
Kadir Has Kent ve Mimar Sinan Müzesi
Kayseri Kalesi Arkeoloji Müzesi
Kayseri Etnoğrafya Müzesi
Sultansazlığı Kuş Müzesi

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0
1
1
1
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.