Adalar takımı bulmaca cevabı nedir

Adalar takımı bulmaca cevabı nedir
Bulmacada adalar takımı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan adalar takımı sorusunun yanıtı 8 harflidir cevaba TAKIMADA yazabilirsiniz.

Takımada, çevresi sularla kaplı iki ya da daha fazla toprak parçasının oluşturduğu adalar topluluğudur. Takımada kelimesi literatürde "üstün deniz" anlamına gelen, Yunanca arkhon ve pelagos kelimelerinden gelir.

Takımada, birbirine az çok yakın birkaç ya da geniş bir deniz alanına dağılmış olarak birçok adadan oluşan ve genellikle aynı adla anılan adalar topluluğudur. Takımadalar, erozyon, tortul birikintiler, yükselen deniz seviyesi, volkanların okyanus tabanından çıkması, Dünya'nın tektonik hareketleri ve diğer coğrafi süreçlerin bir sonucu olarak oluşurlar.

Takımada nedir

isim, coğrafya, (takı'mada)
Birbirine yakın büyüklü küçüklü birkaç adanın tümü.
İngilizce: archipelago, Fransızca: archipel, Almanca: Inselgruppe
Birbirine az çok yakın birkaç ya da geniş bir deniz alanına dağılmış olarak birçok adadan oluşan ve genellikle ortak adları bulunan ada topluluğu.

1
1
0
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.