Ahiliği ya da Lonca Teşkilatını tanıtıcı bir yazı

Ahiliği ya da Lonca Teşkilatını tanıtıcı bir yazı
Paylaşmak, helal, kadı, hassasiyet, gelenek, meslek, disiplin, Ahi, yamak, usta, kalfa, çırak kelimeleri kullanarak Ahiliği ya da Lonca Teşkilatını tanıtıcı bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ahilik Teşkilatı Toplumun Can Damarıdır

Paylaşmak, bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğimizdir. Geçmişten günümüze insanların paylaşmak için bir çok dernek veya kurum açtıklarını, bu kurumlar aracılığı ile içinde bulundukları topluma faydalı ve yararlı birer vatandaş olduklarını görürüz. Bu kurumların mesleki becerisi, Gelenek ve görenekleri hatta hassasiyetleri- yamak-ahçı, kadı gibi kavramları da gelişmiş olup ona göre günlük politika üretebilmektedirler.

Ahilik Kültürü Haftası

Ahi sözcüğünün, cömert, eli açık, yiğit anlamındaki “akı” söz­cüğünden geldiği, daha sonraları “akı”nın “kardeşim” anlamın­daki “ahi”ye dönüştüğü kabul edilmektedir.

Ahilik; ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onuru, güzel ahlak ve dürüstlükle pekiştirildiği, geçmişi çok eskilere dayanan bir kültürümüzdür. Sanatın ahlakla yoğrulduğu Ahilik, Anadolu’da 13, yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulmuştur, Ahilik belirli kurallarla işleyen bir esnaf ve sanatkârlar birliğinin anlatımıdır, Ahiliğin kuru­cusu Ahi Evran’ın deri işçiliği yaptığı bilinmektedir, Ahi Evran, Ahi­liği, yüzyıllarca bütün esnaf ve sanatkârlara yön veren, onların iş­leyişini düzenleyen, daha sonra da Yeniçeri Ocağının kuruluşun­da önemli bir rol oynayıp devlet adamlarının bile Ahiliğe girmeyi şeref saydıkları bir esnaf ve sanatkar kuruluşu durumuna getirmiş­tir.

261
1556
1545
145
146
170
566
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.