Ailenizde ve yakın çevrenizde sigara kullanımının önlenmesi için ne gibi önlemler alınıyor

Ailenizde ve yakın çevrenizde sigara kullanımının önlenmesi için ne gibi önlemler alınıyor
Ailenizde ve yakın çevrenizde sigara kullanımının önlenmesi için ne gibi önlemler alınıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sigara içmek zararlı bir alışkanlıktır. İnsanların zehirlenmesine ve ölmesine neden olmaktadır. Sigara içenler ölümcül bir alışkanlığa sahip olduklarını bilmelidir. Sigara zamanla insanların organlarında hasarlara ve sistemlerinde bozukluklara neden olmaktadır.

Sigara içmeye önlemek için devlet kanunlar çıkarsa da sigara satışı devam ettiği sürece sağlık sorunları da devam edecektir. Yakın çevremizde sigara kullananlar için sigara içmelerini önleyecek kurallar koyduğumuz olur. Evlerde, çocukların yanlarında, kapalı ortamlarda sigara içilmesinin önüne geçmeye çalışırız. Sigara zararlı bir alışkanlıktır. Bırakmak için irade gerekir. Bu da kişinin kendi elinde olan bir şeydir.

Bireysel olarak yapabileceklerimizden bazıları şunlardır:

  • Öncelikle kendinizi korumalısınız, sigara içilen ortamda asla durmamalısınız.
  • Haklarınızı bilmelisiniz. Sigara içerek başkalarına zarar vermenin bir hak ihlali olduğunu bilmeli, bu konuda yakın çevrenizi de bilgilendirmelisiniz.
  • Sigara bağımlılığı ile mücadele eden kurumları bilmelisiniz. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay gibi kurumlar sigara bağımlılığı ile mücadele etmektedir.
  • Sigaranın zararları konusunda bilinçli olmalısınız. Çevrenizdeki insanları da bu konuda bilinçlendirmelisiniz.
  • Sigara içen bireylerin çevreye verdikleri zararlara dikkat çekmek için organizasyonlar, etkinlikler düzenlemelisiniz.
  • Çocukların yanında sigara içilmemesi ile ilgili ev ya da okul kurallarını hatırlatmalısınız.
  • Yakın çevrenizdeki kişileri sigara ile gördüğünüzde uyarabilirsiniz.

1401
37
47
37
65
159
1461
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.