Ampulün icadı ve zaman içindeki gelişimi hakkında neler biliyorsunuz

Ampulün icadı ve zaman içindeki gelişimi hakkında neler biliyorsunuz
Ampulün icadı ve zaman içindeki gelişimi hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrikten üretilen ışığın hayatımızda önemli bir yeri vardır. Bugün insanoğlu geceleyin de gezebiliyor, rahatça kitap okuyabiliyor, spor yapabiliyorsa bunu harika bir aydınlatma aracı olan elektrik ampulüne borçludur

Ampul, kömürleşmiş bambu ipinin yanması sonucunda yaklaşık kırk saate kadar ışık vermesiyle icat edilmiştir. Ampul, bu liflerin karbonla geliştirilmesi sayesinde uzun süreli olarak yanacak seviyeye gelmiştir. Ampul 19. yüzyılda Thomas Edison tarafından icat edilmiştir ve geliştirilmiştir.

Ampulün icadı sayesinde aydınlanma alanında önemli bir yere varılmıştır Ampul kısa sürede bütün dünyaya yayılmıştır. Kısa süre içinde de geliştirilmiştir. İçindeki tellerin yanması ve gazın açığa çıkmasıyla aydınlatma süresi artmıştır. Aydınlanma ihtiyacının giderilmesi, elektriğin gelişimini ve yaygınlaştırılmasını da sağlamıştır. Günümüzde dünya üzerinde elektriğin olmadığı savaş alanları haricinde çok az yerler bulunmaktadır. Ampul önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır.

3210
3304
4076
574
558
568
3888
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum