Anadolu’da kurulan ilk Türk beyliklerinin çevre devletlerle ilişkilerinde sorunlar yaşamalarında faktörler

Anadolu’da kurulan ilk Türk beyliklerinin çevre devletlerle ilişkilerinde sorunlar yaşamalarında faktörler
Anadolu’da kurulan ilk Türk beyliklerinin çevre devletlerle ilişkilerinde sorunlar yaşamalarında hangi faktörler etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Malazgirt Meydan Savaşından sonra Anadolu'ya yapılan göçler ile sayısal olarak çoğalan Türkler her zaman olduğu gibi hemen kendi yönetimlerini kurdular.

Anadolu'da ilk kurulan beylikler kendilerini kanıtlamak varlıklarını sürdürmek için etraflarındaki devletlerle savaşmaya hiç durmadan devam etmişlerdir.

Amaç daha iyi yerleri ele geçirmek yurt edinmek olduğu için saldırgan ve agresif davranışlar sergiliyorlardı.

Aynı zamanda İslamiyeti Anadolu'da yaşayan insanlara tanıtıyorlardı. İslamiyeti yaymak fikri onları Müslüman olmayan Bizans ile savaşa itiyordu.

Karşılarında Bizans ve Gürcüler ile savaşmışlardır. Kazanılan topraklarla egemenlikleri artmaktadır. Fakat bir süre sonra kendileri arasında da çatışmalar olmuştur.

Anadolu'nun Türk yurdu olmasında en büyük paya sahip olanlar Anadolu'da kurulan ilk Türk beylikleridir.

Anadolu'da kurulan ilk Türk beylikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için daha önce cevapladığımız soruların cevapları için aşağıdaki linklere bakabilirsiniz.

3364
1404
958
587
638
529
3406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.