Anadolu'nun yurt edinilmesinde Anadolu insanını sevgi, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında toplayan sufi ve düşünürler

Anadolu'nun yurt edinilmesinde Anadolu insanını sevgi, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında toplayan sufi ve düşünürler
Türkiye Selçuklu Devleti Dönemi’nde Anadolu'nun yurt edinilmesinde Anadolu insanını sevgi, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında toplayan sufi ve düşünürleri araştırınız

Türkiye Selçukluların tesirli olmasında izledikleri siyasetteki başarıların yanı sıra devlet içinde ve millet içinde sufi meşrepli olan şahsiyetlerin çokluğu da Anadolu’da Müslüman ve Türk mayasının oluşmasında etkili olmuştur. Hacı Bektaşi Veli, Hacı Bayram, Mevlana, Yunus Emre bu isimler arasında yer alan tarihin en önemli şahsiyetleridir.

Bu kişiler sanat, edebiyat, fikir, bilim, felsefe, din, mantık ve özellikle İslami ilimler alanında yaptıkları çalışmalarla siyasete, eğitime, sosyal ve kültürel düzenin kurulmasına etki eden kişilerdir. Bu kişiler toplumda kanaat önderleri olarak da görülmeye devam etmektedir.

Türkiye Selçuklu Devleti Dönemi’nde Anadolu'nun yurt edinilmesinde Anadolu insanını sevgi, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında toplayan sufi ve düşünürler:

  • Mevlana Celaleddin Rumi,
  • Hacı Bektaş-ı Veli,
  • Hacı Bayram Veli,
  • Yunus Emre,
  • Hoca Ahmet Yesevi,

gibi çeşitli kişiler, Anadolu insanını sevgi, birlik ve kardeşlik duyguları etrafında toplayan sufi ve düşünürlere örnek olarak gösterilebilir.

10032
3067
5410
1650
1354
1500
10634
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum