Ayrı coğrafyalarda yaşayan insanların farklı düşüncelere sahip olmalarının sebepleri nelerdir

Ayrı coğrafyalarda yaşayan insanların farklı düşüncelere sahip olmalarının sebepleri nelerdir
Ayrı coğrafyalarda yaşayan insanların farklı düşüncelere sahip olmalarının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan ve coğrafya arasında bir bağ bulunmaktadır. İbn Haldun, coğrafya insanın kaderidir, der. Coğrafi özellikler biyolojik olarak kişilikleri de etkiler. bununla beraber coğrafi özellikler manevi kazanım ve birikimler üzerinde de etkili olmaktadır. Aynı coğrafyada yaşayan insanlar farklı coğrafi etkenlerin varlığı söz konusu olduğundan farklı düşüncelere de sahip olabilirler.

İklim, yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü, toprak özellikleri insanların doğa ile alışverişinin sürmesini sağlar. Bu da insanların sosyal hayatta davranış şekillerinin değişmesine neden olur. Karadeniz’de insanlar oldukça hareketlidir, Ege’de ise aksine daha sakin hareket ederler. Aynı coğrafya üzerinde farklı kültür ve değerlere sahip olmak alışkanlıklar ve davranışlarla ilgilidir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.