Bal arıları havadaki nemin arttığını ve ertesi gün yağmur yağacağını anladıklarında ne yapar

Bal arıları havadaki nemin arttığını ve ertesi gün yağmur yağacağını anladıklarında ne yapar
2015'te Çinde yapılan bir araştırmaya göre bal arıları havadaki nemin arttığını ve ertesi gün yağmur yağacağını anladıklarında ne yapar sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : 2015'te Çinde yapılan bir araştırmaya göre bal arıları havadaki nemin arttığını ve ertesi gün yağmur yağacağını anladıklarında ne yapar

A- Kraliçe arıyı serinletirler

B- Daha hızlı çalışırlar

C- Saldırgan olurlar

D- Kovanlarından çıkmazlar

Doğru Cevap: Daha hızlı çalışırlar

Arılar neden yağmurlu havalarda hırçınlaşır:

Arıların bulutlu ve yağmurlu havalarda hırçınlaşmasında havadaki elektriksel etmenler arasında doğru bir ilişki vardır. Hava ve bulut oluşumundaki değişmeler elektriksel olup arıların üzerlerindeki elektrik potansiyelini etkileyerek hem tek tek hem de kolonide arıların davranışlarında değişiklik meydana getirir. Uçuş yapan arı üzerinde hareketli bir elektrik akımı vardır. Arılar bulundukları yeri tayin ve kovanlarını ayırt edebilmeleri için bir elektriksel yüke muhtaçtırlar. Elektrik yükünü atan arılar bu yüzden fırtına ve yağmurdan önce kovanlarını kolay bulamazlar. İşte bu yüzden arılar huzursuz olup hırçınlaşırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
0
0
0
0
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum