Bazı vitaminlerin eksikliği vücutta hemen ortaya çıkarken bazılarının eksikliği geç ortaya çıkar

Bazı vitaminlerin eksikliği vücutta hemen ortaya çıkarken bazılarının eksikliği geç ortaya çıkar
Bazı vitaminlerin eksikliği vücutta hemen ortaya çıkarken bazılarının eksikliği geç ortaya çıkar, bunun nedeni ile ilgili ne söylenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bazı vitaminlerin eksikliği vücutta hemen ortaya çıkarken bazılarının eksikliği geç ortaya çıkma sebebi vitaminlerin depolanıp depolanamaması ile ilgilidir.

Vücutta depolanabilen vitaminlerin eksikliği geç ortaya çıkarken depolanamayan vitaminlerin eksiklikleri ise hemen ortaya çıkmaktadır.

Vitaminler ile ilgili bilgiler verelim.

  • Vitaminler yapısında karbon, hidrojen ve oksijen bulunduran organik bileşiklerdir. Bazı vitaminler de ayrıca azot, kükürt ve fosfor elementleri de bulunmaktadır.
  • Vitaminler insanlar için dışarıdan alınabilen bileşiklerdir. En çok meyve sebzelerde bulunur.
  • Vitaminler insan vücuduna enerji vermezler.
  • Vücutta karaciğerde depolanmaktadır. Depolanabilen vitaminler A, D, E ve K vitaminleridir.
  • B ve C vitaminleri ise vücutta yani karaciğerde depolanamaz vitaminlerdendir.
  • Karaciğerde depolanabilen vitaminler yağda çözünen vitaminler iken, depolanamayan vitaminler suda çözünen vitaminlerdir.

27
98
11
186
28
40
441
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.