Besin zincirini oluşturan üreticilerin, tüketicilerin ve ayrıştırıcıların birbiriyle olan beslenme ilişkileri

Besin zincirini oluşturan üreticilerin, tüketicilerin ve ayrıştırıcıların birbiriyle olan beslenme ilişkileri
Besin zincirini oluşturan üreticilerin, tüketicilerin ve ayrıştırıcıların birbiriyle olan beslenme ilişkileri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlılar, ekolojik bir döngü içinde bulunmaktadır. Bu döngüyü meydana getiren unsurlar arasında beslenme şekilleri de bulunmaktadır. Besin ağı, hangi canlının ne ile beslendiğini gösteren bir düzeni işaret etmektedir. Bazı canlılar sadece ot yiyerek, bazı canlılar sadece et yiyerek beslenirler. Bazı canlılar ise hem et hem ot yiyerek hayatlarına devam ederler.

Ekolojik denge içinde, besin ağı ya da besin zinciri olarak bilinen düzen içinde hayvanlar, bitkiler ve insanlar yer almaktadır. Bir besin zinciri örneği olarak ot yiyen inek, insanlar tarafından eti yenen bir hayvandır, şeklinde bir örnek verilebilir. Bu besin ağı içinde bir enerji aktarımı söz konusu olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

23
18
3
9
2
5
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.