Beykoz Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Beykoz Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Beykoz Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Beykoz Üniversitesinde tercih bursu var mı, destek bursu ve akademik başarı bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Beykoz Üniversitesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu (%100 burslu) ve %50 indirimli kontenjanlarına öğrenci alacaktır. Öğrenciler %50 indirimli kontenjanlara ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda %25 tercih bursundan da faydalanabilecektir.

Eğitim-Öğretim Destek Bursu

Üniversitenin eğitim-öğretim programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilere ödeyeceği ücretler üzerinden aşağıda belirtilen oranlarda eğitim-öğretim destek bursu verilir.

  • Öğretmen ve öğretim elemanı eş ve çocukları için %10,
  • Beykoz Üniversitesinde okuyan her bir kardeş için %10,
  • Beykoz ilçesi orta dereceli okullarından mezun öğrenciler için %10,
  • Anlaşmalı kurumlardan mezun olan öğrenciler için %10, (Kültür, Kavram, Nazmi Arıkan Fen Bilimleri, Sınav, Eryetiş Balkan Okulları mezunları)
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan Mutabakat Metni kapsamında yer alan Milli Sporcular için %100, bu kapsama dahil olmayan diğer Milli sporcular ile üniversitemizin öncelikli olarak değerlendirdiği çeşitli spor müsabakalarında Üniversitemizi temsil edebilecek nitelikte sporcular için %25 ile %100 aralığında Rektör’ün önerisi Mütevelli Heyetin takdir edeceği oranda, Şehit ve Gaziler ile eş ve çocukları için %25,
  • Beykoz Üniversitesi çalışanları, eş ve çocukları için %50,
  • Engellilik oranı %50’nin üzerinde olan öğrenciler için %20,
  • YKS’de Türkiye başarı sıralamasında; İlk 1000 ile 5000 sıralamasına giren ve üniversitemize yerleşen öğrenciler için %100 eğitim öğretim bursu ve buna ilave olarak öğrencinin yaşam masraflarına destek olmak için Mütevelli Heyet tarafından her yıl belirlenen ve ilan edilen miktarda burs verilir. 5001 ile 10000 sıralamasına giren ve üniversitemize yerleşen öğrencilere %100 eğitim-öğretim bursu verilir.

Akademik Başarı Bursu

Beykoz Üniversitesi’nde önlisans, lisans ve hazırlık programlarında kayıtlı olan üstün başarılı öğrenciler her yarıyıl sonunda o yarıyıldaki başarı durumlarına göre Rektör Listesi’ne, Dekan Listesi’ne ve Yüksekokul Müdürü Listesi’ne seçilirler. Bu kapsamdaki burs oranları, Rektör listesine girenler için bir sonraki yılın öğrenim ücretinden %10, dekan/müdür listesine girenler için %5; bir yarıyıl Rektör listesinde, bir yarıyıl dekan/müdür listesinde olanlar için ya da tersi durumda %7,5 indirim uygulanır.

Tam burslu öğrencilere, öğrencisi olduğu akademik birimde o yıl reel olarak en yüksek ücreti ödeyen öğrencinin ödediği ücret üzerinden yukarıda belirtilen oranlarda burs uygulanır.

Detaylı bilgi için tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.