Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünün anlamı nedir

Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünün anlamı nedir
Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çoğunlukla insanlar büyük işleri tek başına yapamaz. Başkasıyla iş birliği yapmalıdır ki önemli bir varlık gösterebilsin. Bir insanın gücü, imkanı sınırlıdır. Bundan dolayı büyük işleri tek başına yapamaz. Başkası ile işbirliği yapmalıdır ki önemli bir varlık gösterebilsin.

İnsanın gücü sınırlıdır. Kişi, her işi tek başına halledemez Tek başına halletmeye kalktığında mutlaka başaramayacağı işler olacaktır. Bu durumda, işleri başarabilmek için başkalarıyla işbirliğine, dayanışmaya girer. Güçleri birleştirerek zor işlerin altından böylelikle kalkar.

Bir elin nesi var, iki elin sesi var TDK anlamı nedir

`başarıya ulaşmak için birlik olmak gerek` anlamında kullanılan bir söz.

Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünün cümle içinde kullanımı

  • Evin boyasını arkadaşlarımla yaparak 2 günde bitirdik, ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var.
  • Sınıfta, Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözünün anlamı hakkında konuştuk.

TDK’ya göre bir elin nesi var iki elin sesi var anlamı ‘Bir işin birlikte çok daha hızlı ve kolay biçimde yapılabileceği’ şeklinde ifade edilebilir. Her insanın gücü ve imkanı sınırlıdır. O yüzden özellikle zorlu ve büyük işler tek başına yapılamaz. İş birliği ise bütün işlerin üstesinden gelme imkanı sağlar.

Öğüt olarak öne çıkan atasözleri pek çok insan tarafından kullanılır. Bunlar içerisinde bir elin nesi var iki elin sesi var ise insanların başkası ile iş birliği yapması suretiyle, çalışma için varlık gösterme durumu olarak öne çıkıyor.

1064
408
69
72
162
162
1210
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.