Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlar

Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlar
Çeşitli nedenlerle ülkelerini terk etmek zorunda kalan ve başka ülkelere sığınan insanlarla ilgili gazete haberleri toplayınız.

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz açıklarında yaşanan mülteci dramının ardından ölen ve kaybolan mültecilerin cesetlerine Antalya açıklarında ulaşılırken, göç dalgası yoğun olarak Suriye’den Türkiye’ye doğru devam etmektedir. Bununla beraber ülkemizden de Avrupa göç yollarını yasa dışı yollardan zorlayan mülteciler talihsiz sonlarla karşılaşmakta ve hayatlarını riske ederek ölüm yolculuğu yapmaktadır.

Suriye’den ülkemize gelip sığınan kişilerin sayısı üç milyon kişinin üzerine çıkarken, mülteci kamplarındaki hayat da her geçen gün iyileştirilmeye çalışılmakta ve halkımız bunun için yardımlarıyla seferber olmuş durumdadır. Bunlara rağmen göç yollarını yasa dışı yollardan zorlayan mülteciler, hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Bu durum hiç iyi olmamaktadır.

Örnek Gazete Haberleri

  • https://www.dunya.com/dunya/rakka-ve-deyrizordan-370-bin-sivil-goc-etti-haberi-386163
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/tem-kenarinda-suriyelilerin-goc-kampi-30088593
  • https://www.haberturk.com/dilendirilmek-icin-cocuklarini-kiraya-veren-suriyeliler-yakalandi-1681167
  • http://www.milliyet.com.tr/suriyeli-cocuklarin-artik-bir-kardesi-istanbul-yerelhaber-2294709/

13003
7643
6128
2641
2524
2838
13537
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
21 Yorum