Çimpe Kalesi’nin ele geçirilmesinin Osmanlılar'ın Rumeli’deki fetih politikasına etkileri

Çimpe Kalesi’nin ele geçirilmesinin Osmanlılar'ın Rumeli’deki fetih politikasına etkileri
Çimpe Kalesi’nin ele geçirilmesinin Osmanlıların Rumeli’dekifetih politikasına etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çimpe Kalesi, Rumeli’de ilerlemek için bir üs olarak kullanılmıştır. Bu sayede Rumeli’deki fetih politikaları daha etkin bir şekilde yürütülmüştür.

Orhan Bey Çimpe Kalesi’ni Balkanlar’da askerî üs olarak kullanmıştır.

Dönemin tarihine baktığımızda Orhan Gazi’nin Bizans Devleti’nde yaşanan taht kavgalarına öyle ya da böyle dahil olduğunu görmekteyiz. Orhan Gazi, tahta geçmesini sağladığı Kantakouzen adlı kişinin kızıyla evlidir. Orhan Gazi de kayınpederine Bizans Devleti tahtına geçmesi için yardım etmiştir. Orhan Gazi ileriye dönük bir hareket sergilemiştir bu durumda. Çünkü fethetmek istediği Bizans Devleti’ne daha yakın olacak ve kontrolünde etkisi bulunabilecektir. Bizans Devleti, Balkan topraklarında savaşırken zor durumda kalmıştır.

11
11
4
6
2
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.