Çin’de üretilen bazı ürünlerin ülkemizde kullanılmasının sebebi

Çin’de üretilen bazı ürünlerin ülkemizde kullanılmasının sebebi
Sizce Çin’de üretilen bazı ürünlerin ülkemizde kullanılmasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bence Çin’de üretilen bazı ürünlerin ülkemizde kullanılmasının sebebi, maliyetinin düşük olmasıdır. Ülkemiz, Çin ürünlerini kullanarak ekonomik anlamda kazanç sağlamaktadır. Çin’de üretilen ürünlerin maliyeti azdır. Bu nedenle Çin ürünleri bütün ülkeler tarafından rağbet görmektedir.

Ülkemizde ekonomik faaliyetler, ithalat ve ihracat temelli yapılmaktadır. Bazı doğal kaynaklar ülkemizde işlenmekte bazıları da dışarıdan işlenmiş bir şekilde alınmaktadır. Ülkemizde ithalat ve ihracat faaliyetleri birçok ülkeyle yapılmaktadır. Onlardan biri de Çin’dir. Çin’de işçi çalıştırma sıkıntısının olmaması ve kaynakların çeşitli olması ürünlerin maliyetinin düşük olmasına neden olmaktadır.

Çin’de yapılan ürünlerin ülkemizde kullanılmasının nedenleri arasında maliyetlerinin az olması, kaynak harcamaya gerek olmaması ev daha karlı satışların yapılmasıdır. Ülkemizde ekonomik faaliyetlerin yapılması dış kaynaklı ve yerli üretim sayesinde olmaktadır. Ülkemizde ithalat faaliyetleri olmadan ekonomik güç dengelerinin kurulması imkansızdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

62
132
103
9
6
6
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.