Coğrafi konumun, Anadolu’nun çok kültürlü bir yapıya sahip olmasındaki etkileri nelerdir

Coğrafi konumun, Anadolu’nun çok kültürlü bir yapıya sahip olmasındaki etkileri nelerdir
Coğrafi konumun, Anadolu’nun çok kültürlü bir yapıya sahipolmasındaki etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Farklı Medeniyetlerin Kurulmuş Olması

Coğrafi konumundan dolayı birçok devlet Anadolu'yu topraklarına katmak istemiştir. Bunun sonucunda Anadolu'da sayısız devlet kurulmuş ve her kurulan devlet kendi kültüründen izler bırakmıştır. Bir zamanlar medeniyetlerin beşiği olarak anılan Mezopotamya da Anadolu sınırlarına dahildir.

Ticaret Açısından Merkezi Yer Olması

Anadolu Batının Doğuya açılan kapısı gibidir. Ticaret yollarını üzerinde bulundurması, üç tarafının denizlerle çevrili olması, Anadolu'yu ticarette merkezi bir yer haline getirmiştir. Bu durum Anadolu'nun çok kültürlü bir yapıya sahip olmasının yanısıra kendi kültürünün de dışarıya taşınmasında etkili olmuştur.

Göçler Almış Olması

Anadolu'yu Ortadoğu, Asya ve Avrupa’nın kesim noktası olarak düşünürsek birçok milletin bir arada yaşadığı bir yerdir. Özellikle Ortadoğu ve Asya'da yaşanan savaşlardan dolayı da Anadolu toprakları çok göç alan bir yer olmuştur. Farklı milletlerin farklı kültürleri Anadolu'yu çok kültürlü bir yapı haline getirmiştir.

32
177
34
37
41
35
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.