Deniz yatağı, balon, içi boş plastik şişe gibi bazı maddelerin suyun üstünde yüzebilmesinin nedeni

Deniz yatağı, balon, içi boş plastik şişe gibi bazı maddelerin suyun üstünde yüzebilmesinin nedeni
Deniz yatağı, balon, içi boş plastik şişe gibi bazı maddelerin suyun üstünde yüzebilmesinin nedeni ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sıvıların kaldırma kuvveti bulunmaktadır. Kaldırma kuvveti sıvıların yoğunluğuna göre değişmektedir. Deniz yatağı, balon, içi boş plastik şişe gibi maddeler suyun üzerinde yüzer.

Suyun üzerinde yüzen maddeler yoğunlukları sudan az olduğu için yüzmektedir. Bu nedenle yoğunluğu az olan maddeler suda yüzer.

Deniz yatağı, balon ve plastik şişe; üçünün de yapıldığı madde plastik ve plastiğin yoğunluğu sudan fazla. Normalde yoğunlukları sudan fazla olduğu için batmaları gerekir. Fakat bu üç eşya sadece plastikten oluşmuyor. Aynı zamanda içlerinde çok fazla hava barındırıyorlar ve havanın yoğunluğu da sudan oldukça küçük.

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.