Destek ve hareket sisteminin sağlıklı yapısını korumak için spor yapmanın ve beslenmenin önemini

Destek ve hareket sisteminin sağlıklı yapısını korumak için spor yapmanın ve beslenmenin önemini
Destek ve hareket sisteminin sağlıklı yapısını korumak için spor yapmanın ve beslenmenin önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Destek ve hareket sistemi canlı vücuduna destek sağlayıp şekil verirken öte yandan da hareket edebilmeyi mümkün kılar. Bu sistem iskelet ve kas sistemi olarak da adlandırılır. İskeletimizi oluşturan kemikler vücudumuza şekil verirken; bu kemikler, kemikler arası eklemler ve kemiklere bağlı kaslar ise hareket edebilmeyi sağlar. Sağlığımıza dikkat etmezsek destek ve hareket sistemi bu durumdan olumsuz etkilenir.

Her organ çalışırken enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerji tüketilen besinlerden elde edilir. Enerjiye en çok ihtiyaç duyan organlardan biri kaslardır. Bu açıdan sağlıklı beslenmek ve vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak önemlidir. Bununla birlikte enerji dışında kalsiyum, fosfor ve D vitamini fizyolojik süreçte gereklidir. Kemiklerimizin yapısında bulunun kalsiyum aynı zamanda kas kasılması için de son derece önemlidir. Sağlıklı beslenme demek her maddeden ihtiyacı karşılayacak kadar tüketilmesi demektir.

Destek ve hareket sistemini korumak için sağlıklı beslenme son derece önemlidir. Sağlıklı beslenme ile birlikte düzenli egzersiz de vücudumuz için son derece önemlidir. Düzenli ve ağır olmayan egzersiz ile kaslar güçlenir ve enerji kapasiteleri artar. Kemikler dayanıklılık kazanır. Fazla kilo ve obezitenin önüne geçilmiş, kaslara ve kemiklere fazla yük binmesi engellenmiş olur. Vücut gelişiminin desteklenmesi, başta destek ve hareket sisteminin korunması açısından düzenli ve sağlıklı beslenmeyle birlikte günlük egzersizler ihmal edilmemelidir.

217
13
69
12
13
12
49
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.