Divan şiirinde şairler, hünerlerini biçimsel özellikleri dikkate alarak gösterirler bunun nedeni nedir

Divan şiirinde şairler, hünerlerini biçimsel özellikleri dikkate alarak gösterirler bunun nedeni nedir
Divan şiirinde şairler, hünerlerini biçimsel özellikleri dikkate alarak gösterirler. Bunun nedeni sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Divan şairlerinin kahir ekseriyetinin aynı mevzu üzerinde farklı eserler verdiği bilinmektedir. Aynı mevzularda farklı şairlerin farklı eserler ortaya koyarak belli bir zenginlik oluşturması da söz konusu olmuştur. Fakat hemen her şairi birbirinden ayıran belli başlı özellikler bulunmaktadır.

Divan şairleri hünerlerini biçimsel özellikleri dikkate alarak ortaya koymuşlardır. sanat ve estetik kaygısının ön plana çıkması en iyisini ve en güzelini ortaya koyma dürtüsü ve saraya layık olma arzusu şairlerin bu özelliklere dikkat etmesinde etkili olmuştur. Divan edebiyatı, saray edebiyatı olarak da nam salan bir edebiyat olmuştur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.