Divan şiirinde sürekli işlenen aşk konusunu ve şairlerin aşka bakışını gerçekçi buluyor musunuz

Divan şiirinde sürekli işlenen aşk konusunu ve şairlerin aşka bakışını gerçekçi buluyor musunuz
Divan şiirinde sürekli işlenen aşk konusunu ve şairlerin aşka bakışını gerçekçi buluyor musunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Divan edebiyatı, dilin ve debi unsurların en derin, en veciz, en kapsamlı olarak kullanıldığı ve eser bakımından üst seviyede eserlerin ortaya konulduğu ve bu bakımdan da devrin önemli şair şahsiyetlerinin kendine yer bulduğu bir dönem sanat unsurları arasında yer almaktadır.

Divan edebiyatında daha çok aşk konusu işlenmektedir. Bu Allah aşkı, Peygamber aşkı ve beşeri aşk olarak eserlerin ortaya konmasını sağlamıştır. Bu Osmanlı döneminde dindar bir halk ve saray halkının bulunduğunu ve dinin her zaman ön planda tutulduğunu göstermektedir. Bu bakımdan da gerçekçi yanları bulunmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.