Doğuş Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Doğuş Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Doğuş Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, Doğuş Üniversitesinde tercih indirimi var mı, yetenek bursu ve akademi başarı bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ BURSLARI

Tercih indirimi

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ve DGS (Merkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları) Kılavuzlarında “İndirimli ve Ücretli” (Tam burslu programlar hariç) öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsar. Hangi programlara hangi oranda indirim uygulanacağı her yıl Mütevelli Heyeti tarafından belirlenip Üniversitenin web sitesinden ilan edilir.
Verilen indirim Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek süreyi de kapsayarak lisans programlarında 4+1, ön lisans programlarında 2+1 yıl geçerlidir. Verilen indirim isteğe bağlı hazırlık sınıfında geçirilecek 1 yıl süreyi kapsar.

Öğrenim Ücreti Bursu ve indirimi

Öğrenim Ücreti Bursu, sadece YKS/DGS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda “Burslu-İndirimli” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsar.
Öğrenim Ücreti İndirimi karşılıksız olup, öğrenim ücretinin bir kısmının veya tamamının alınmaması şeklinde sağlanan ve öğrenciye herhangi bir mali yük getirmeyen indirimdir. Öğrenim Ücreti Bursu ve İndirimi, Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek süreyi de kapsar. (2) Öğrenim ücreti bursu, yetenek bursu ve öğrenim ücretlerinde indirim aşağıda belirtildiği şekilde uygulanır:

a) Öğrenim Ücreti Bursu (%100): Bu burs (YKS) (Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda puan türüne göre üstün başarı gösteren öğrencilere verilir ve öğrenim ücretinin %100’ünü kapsar. Bu bursu alabilmek için ÖSYM tarafından %100 burslu programlara yerleştirilmiş olmak gerekir.
b) Öğrenim Ücreti İndirimi (%75): Bu indirim, (YKS) (Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda puan türüne göre başarı gösteren öğrencilere verilir ve öğrenim ücretinin %75’ini kapsar. Bu indirimi alabilmek için ÖSYM tarafından %75 indirimli programlara yerleştirilmiş olmak gerekir.

c) Öğrenim Ücreti İndirimi (%50): Bu indirim (YKS) (Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda puan türüne göre başarı gösteren öğrencilere verilir ve öğrenim ücretinin %50’sini kapsar. Bu indirimi alabilmek için ÖSYM tarafından %50 indirimli programlara yerleştirilmiş olmak gerekir.
ç) Öğrenim Ücreti İndirimi (%25): Bu indirim, (YKS) (Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda puan türüne göre başarı gösteren öğrencilere verilir ve öğrenim ücretinin %25’ini kapsar. Bu indirimi alabilmek için ÖSYM tarafından %25 indirimli programlara yerleştirilmiş olmak gerekir.
d) Yetenek Bursu: Özel yetenek sınavıyla öğrenci alınan programlar için yapılan bursluluk sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere, belirlenen kontenjan dahilinde verilir ve öğrenim ücretinin %100’ünü kapsar.

Bu indirimler, öğrenim dili Türkçe olan ve Hazırlık Sınıfı zorunlu olmayan programlara yerleştirilen öğrencilerin, isteğe bağlı olarak okuyacakları İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrenim ücretini kapsamaz.

Akademi başarı bursu

Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu aşağıda belirtilen hallerde verilir.
(1) Üniversite İçi Akademik Başarı Bursu, hazırlık sınıfı ile tam burslu eğitim alan öğrenciler dışında, 4 yıllık lisans programlarında 1, 2 ve 3. Sınıfların, ön lisans programlarında ise 1. sınıfların Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) 3.50 veya üzeri olan öğrenciler arasından en yüksek not ortalamasına sahip sınıf birincilerine, takip eden akademik yılda geçerli olmak üzere verilir.

(2) Burs, İndirim ve Destek Komisyonu, ilgili akademik yılın bahar yarıyılı sonu sınav sonuçları itibari ile oluşan Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına (AGNO) göre öğrencilerin durumlarını değerlendirir, başarı sıralaması yapar ve sonuçlarını bir rapor halinde Rektörlüğe bildirir. Akademik başarı bursu değerlendirilirken yaz öğretimi dikkate alınmaz.

(3) Burs için değerlendirme, her akademik yılın başında ve derslerin başlangıcından önce kesinleşir.

(4) Burs, başlayacak olan yeni akademik yıl için (Güz ve Bahar Yarıyılı) verilir.

Burs ve indirimin kesilmesi hangi durumlarda olur

Aşağıda belirtilen durumlarda izleyen yarıyıldan itibaren Burs, İndirim, Teşvik ve Destek kesilir.

a) Öğrenim Ücreti Bursu ve İndirimi, Yetenek Bursu,: Öğrenim ücreti bursu, yetenek bursu,öğrenim ücreti ve yetenek indirimleri; 2017- 2018 eğitim-öğretim yılı girişli öğrencilerden itibaren; hazırlık sınıfı hariç; ön lisans programları için 2+1 yıl; lisans programları için 4+1 yıl geçerlidir. Belirtilen sürelerin sonunda burs ve indirim kesilir.
b) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Bursu ve Desteği: Madde 11’de belirtilen süreleri aşması halinde kesilir.

c) Tercih İndirimi: Madde 12’de belirtilen sürelerin aşılması durumunda indirim kesilir
d) Sporcu Bursu ile Sanat ve Kültür Bursu: Öğrencinin normal öğrenim süresini aşması ve/veya disiplin cezası alması halinde kesilir.

e) Uluslararası Diploma Bursu: Madde 18’de belirtilen süreleri aşması ve veya disiplin cezası alması halinde kesilir.
f) Çift Anadal Bursu: Madde 19’da belirtilen süreleri aşması ve/veya disiplin cezası alması halinde kesilir.

g) Yandal Bursu: disiplin cezası alması halinde kesilir.
h) Dikey Geçiş İndirimi: Madde 22’de belirtilen süreleri aşması ve/veya disiplin cezası alması halinde kesilir.

i) Yatay Geçiş İndirimi: Madde 23’te belirtilen süreleri aşması ve/veya disiplin cezası alması halinde kesilir.
j) Lisansüstü Öğrenim Bursu: Madde 24’de (Madde 24-2,3,4,5,6,7 bentleri için) belirtilen süreleri aşması ve /veya disiplin cezası alması halinde kesilir.

k) Kardeş İndirimi: Kardeş indiriminden yararlanan öğrencilerden, ilgili kişilerden birinin öğreniminin sonlanması veya Madde 25/3 ‘te belirtilen kayıt yenileme şartının yerine getirilmemesi durumunda kesilir.
l) Mezun İndirimi: Öğrencinin normal öğrenim süresini aşması ve/veya disiplin cezası alınması durumunda kesilir.

m) Engelli Öğrenci Bursu: Madde 27’de belirtilen süreleri aşması ve/veya disiplin cezası alması halinde kesilir.

(2) Disiplin cezası alan öğrenciler için burs kesinti işlemleri:

a) Normal Öğrenim süresi içinde olan öğrenciden cezanın kesinleştiği eğitim öğretim yılını takip eden mali kayıt yapacağı ilk öğretim yılında,
b) Uzatma döneminde olan öğrenciden cezanın kesinleştiği dönemi takip eden mali kayıt yapacağı ilk dönemden itibaren kesinti işlemi yapılır.

Bu yönerge çerçevesinde birden fazla burs ve indirim almaya hak kazanan öğrenciler, akademik başarı bursu, kardeş, sporcu indirimleri ve engelli bursu hariç olmak üzere, sadece miktar olarak en yüksek olandan yararlanabilirler.
Tüm burs ve indirimler güz ve bahar yarıyılları için geçerli olup, yaz öğretiminde geçerli değildir.
Öğrencinin alacağı burs ve indirimlerin toplamı %100’ü aşamaz.
Teşvik ve Destek Burs ve İndirimlerinden Üniversiteye kayıt yaptırdığı yıl itibariyle yararlanamayan/yararlanmayan öğrenciler için geriye dönük uygulama yapılamaz

Burs detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. TIKLAYINIZ

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum