Eleme yöntemi ile ayırma nedir, nasıl yapılır

Eleme yöntemi ile ayırma nedir, nasıl yapılır
Eleme nedir, eleme yöntemi nerelerde kullanılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Karışımları oluşturan maddelerin tanecikleri ve boyutları farklı ise ayırma işleminde; ayıklama, eleme, süzme, filtreleme, diyaliz yöntem ve teknikleri kullanılabilir.

Tanecik boyutları farklı katı maddelerin karışımları eleme ile ayrılabilir. Kum, toprak, un, bakliyatlar eleme ile farklı boyutlu taneciklere ayrılır. Elemede farklı gözenekli elekler kullanılır. Örneğin inşaatlarda kullanılan ince ve kalın kum, farklı gözenekli eleklerle ayrılır. Bakliyat elekleri de bakliyatı taş, toprak vb. maddelerden ayırır. Ayrıca ürün, farklı gözenekli eleklerden geçirilerek tane büyüklüğüne göre sınıflandırılmış olur. Biçerdöver makineleri de buğdayı sapından elekler yardımı ile ayırır.

9
23
5
3
2
8
51
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.