Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde anlattığı gezileri yaklaşık kaç yıl sürmüştür

Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde anlattığı gezileri yaklaşık kaç yıl sürmüştür
Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde anlattığı gezileri yaklaşık kaç yıl sürmüştür sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Evliya Çelebi'nin Seyahatname adlı eserinde anlattığı gezileri yaklaşık kaç yıl sürmüştür

A- 20

B- 30

C- 40 

D- 50

Doğru Cevap: 50

Seyahatname (Osmanlı Türkçesi: سياحت نامه), Evliya Çelebi Seyahatnamesi (Osmanlı Türkçesi: اوليا چلبى سياحتنامه سى) Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan gezi yazısı kitabıdır. On ciltten oluşur. Seyâhatnâme ilk olarak 1848’de Kahire Bulak Matbaasında Müntehâbât-ı Evliya Çelebi adıyla yayımlanmıştır. İkdam Gazetesi sahibi Ahmed Cevdet Bey ile Necib Asım Bey, Pertev Paşa Kütüphanesindeki nüshayı esas alarak 1896 senesinde İstanbul’da basmaya başlamışlardır. 1902 senesine kadar ancak ilk altı cildi yayımlanabilmiştir. Yedinci ve sekizinci ciltleri 1928’de Türk Tarih Encümeni, dokuz ve onuncu ciltleri ise 1935-1938’de yeni harflerle Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekâleti tarafından yayımlanmıştır. Seyahatname’nin 1814 yılında Hammer tarafından keşfedilmesinden sonra birçok yabancı bilim adamı Çelebi hakkında araştırmalar yapmış eseri birçok dile çevrilmiş ve yayımlanmıştır. Orhan Şaik Gökyay, Seyahatnamenin birinci cildini 1996’da Latin alfabesine çevirmiş ve bu tarihten sonra eser daha çok kişi tarafından incelenmeye başlanmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum