Farklı din anlayışlarının yaşandığı toplumlarda birlikte yaşama kültürü nasıl gelişir

Farklı din anlayışlarının yaşandığı toplumlarda birlikte yaşama kültürü nasıl gelişir
Farklı din anlayışlarının yaşandığı toplumlarda birlikte yaşama kültürü nasıl gelişir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar farklı inançlara sahip olabilirler. Farklı inançlara sahip olan insanların bir arada bulunması da normaldir. Çok uluslu devletlerde farklı inançlara sahip insanların bir arada yaşaması mümkün olmuştur. Günümüzde göç alan dünya şehirlerinde de farklı inançlara sahip kişiler bir arada yaşamaktadır.

Farklı düşüncelere, kimliklere, inançlara saygılı, hoşgörülü olarak yaklaşılması ve özgürlüklerin sağlanması açısından farklı inanca tabi olan kişilerin toplumda bir arada yaşama kültürüne sahip olması mümkündür. Bir arada yaşama kültürü, sevgi, saygı, hak, özgürlük, sorumluluk, adalet, hoşgörü gibi erdemlere bağlıdır. Böylece her toplumda farklı inançlara sahip kişiler bir arada yaşayabilir.

İnsanlar farklı din anlayışlarına sahiptir. Farklı din anlayışlarının bulunduğu toplumlarda yaşama kültürünü geliştirmek için şunlar yapılabilir;
  • Farklılıkları zenginlik olarak görmek
  • Toplumda kanunlara uygun olarak din özgürlüğü sağlamak
  • Hoşgörü ve saygı ortamını oluşturmak
  • Hak, sevgi, saygı, sorumluluk, özgürlük, adalet ve hoşgörü gibi erdemlerin toplum tarafından kazandırılmasını sağlamak

0
0
4
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.