Fransa'daki bir market zincirinde hangi üründe yapılan % 70 oranındaki indirim müşteriler arasında kavgalara sebep olmuş

Fransa'daki bir market zincirinde hangi üründe yapılan % 70 oranındaki indirim müşteriler arasında kavgalara sebep olmuş
Ocak 2018'de Fransa'daki bir market zincirinde hangi üründe yapılan % 70 oranındaki indirim müşteriler arasında kavgalara sebep olmuş ve duruma polis müdahale etmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Ocak 2018'de Fransa'daki bir market zincirinde hangi üründe yapılan % 70 oranındaki indirim müşteriler arasında kavgalara sebep olmuş ve duruma polis müdahale etmiştir 

A- Cips

B- Kakaolu fındık kreması

C- Kuru yemiş

D- Dondurma

Doğru Cevap: Kakaolu fındık kreması

Fransa'da çikolatalı fındık kreması izdihamı

Fransa'da bir süpermarket zinciri dünyaca ünlü çikolatalı fındık kremasında indirime gidince izdiham çıktı. Ülkedeki süpermarketler savaş alanına döndü.
Fransa'daki olaylar bir süpermarket zincirinin, "ünlü çikolatalı fındık kreması" markasının ürünlerinde yüzde 70 indirime gitmesiyle başladı.
 
20 liralık kavanozlar 5 TL'den satılmaya başlayınca Fransızlar süpermarketlere akın etti. Çikolatalı fındık kreması almak için birbirleriyle yarışanlar birçok kentte izdihama yol açtı. Ürünler sadece dakikalar içinde tükendi. Market çalışanları, son kalan ürünler için kavga eden müşterileri ayırmaya çalışırken darp edildiklerini söyledi.
Bazı kentlerde yaşananlar sokak isyanı olarak nitelendirildi. Olaylar sonrası açıklama yapan firma ise indirim kararının süpermarket zinciri tarafından alındığını duyurdu.
 
Dünya genelinde 160 ülkede satılan çikolatalı fındık kremasının yılda 365 milyon ton tüketildiği ifade ediliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.