Geleceğin jeologları plastikle birlikte başlıca belirtisinin hangisi olacağını söylemektedirler

Geleceğin jeologları plastikle birlikte başlıca belirtisinin hangisi olacağını söylemektedirler
Bilim insanları geleceğin jeologları için insan çağının plastikle birlikte başlıca belirtisinin hangisi olacağını söylemektedirler sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bilim insanları geleceğin jeologları için insan çağının plastikle birlikte başlıca belirtisinin hangisi olacağını söylemektedirler 

A- Tavuk kemikleri

B- Cam eşyalar

C- Margarin

D- Günneş panelleri

Doğru Cevap: Tavuk kemikleri

O kadar çok yedik ki, toprak değişti: İnsanlık yok olsa bile arkasında tavuk kemikleri kalacak

Nüfusu 23 milyara dayanan ve insanlığın tavuk eti yemesi için yetiştirilen, tavuk türü etçi tavuk, o kadar çok yetiştirildi ki, biliminsanları bu tavukların kemiklerinin jeolojik zamandaki dengeyi değiştirdiğini söylüyor.

Gelecekte, insanlığın var olduğu dönem için jeolojik katmanları incelenirse plastik, çimento ve yakılan fosil yakıtların kalıntısı ile tavuk kemikleri bizim bir nevi imzamız olarak kalacak.

Etçi tavukların sayısı o kadar fazla ki, bir sonraki en kalabalık kuş türü kırmızı gagalı queleanın nüfusu onun onda birine geliyor. Bu durum jeolojik katmanlar incelendiğinde insanlığın var olduğu toprakların ciddi anlamda tavuk kemikleri ile dolu olacağını gösteren bir işaret.

Plastik poşetler kemikleri fosilize ediyor

Biliminsanları özellikle eti için üretilen tavuk türlerinin plastik poşetler ve ambalajlar ile çöpe atıldığı için yer katmanlarında fosilize olacağını belirtiyor. Yani tavukları doğal bir şekilde toprağa karışmak yerine, etrafındaki plastik yüzünden taşlaşacak.
Her yıl 65 milyarı kesimevine gönderilen bu canlı aynı zamanda hastalık kapmaması için ciddi anlamda antibiyotikler ile ilaçlanıyor. Bu hem bu canlının, hem toprağın hem de insanların antibiyotik direncini artırıyor ve süper bakterilerin oluşmasına neden oluyor.
Biliminsanları insanlığın tavuk tüketimi ile herhangi bir açıklama yapmasa da, bunu düşünmemek elde değil. Bir canlının bu kadar çok genetik değişime uğratılarak, hareketsiz ve organlarının sıkışmış bir duruma getirilmesi gerçekten rahatsız edici ve et tüketiminin azaltılması hakkında tartışılması gereken bir başlık.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum