Guinness Dünya rekorlarına göre vücuduna oranla en büyük gözlere sahip canlı hangisinin bir türüdür

Guinness Dünya rekorlarına göre vücuduna oranla en büyük gözlere sahip canlı hangisinin bir türüdür
Guinness Dünya rekorlarına göre vücuduna oranla en büyük gözlere sahip canlı hangisinin bir türüdürsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Guinness Dünya rekorlarına göre vücuduna oranla en büyük gözlere sahip canlı hangisinin bir türüdür

A- Mürekkep balığı

B- Dve kuşu

C- Kurbağa

D- Lemur

Doğru Cevap: Mürekkep balığı

Mürekkepbalığı, Kafadanbacaklılar sınıfının, Onkollular (Decapodiformes) grubundan denizlerde yaşamaktadır. Hepsi ayrı eşeylidir. Solungaç solunumu yaparlar. Ağız kumaşından 10 adet adet bulunmaktadır. İki kolu diğer rozetler daha uzundur. Dinlenme için geçerli olan uygun kollar. Kollarının iç yüzeylerinde çok sayıda vantuz (emeç) bulunur. Vantuzların içleri dişli boynuzsu yapılarla bezlenmiştir. Ilıman ve sıcak denizlerin yeterince sularında bol rastlanırlar. Boyları 17 cm ile 17 metre arasındaki yuvalarda bulunmaktadır. 50-60 cm arasındadır. Türkiye'de Akdeniz kıyılarında avlanırlar. Yırtıcı hayvanlardır. Balık, karides , yengeç ve diğer takviçalarla beslenirler. Bazen balık sürülerine dalar veya ufak mürekkepbalığı kolonlarından takip edip karınlarını doyururlar. Mürekkepbalığı, avına arkasından yaklaşıp omurililiyor. Bazen avdan sadece bir ısırık alıp dinlenmeye çekilir. Vantuzlu dokunaçlarıyla avlarını yakalar, kollarıyla da ağza götürürler.
 
Bir beyin, heyecan hissi, hassas bir koku alma duyusu, oburluğa bir tat alma duyusu ve çok hassas gözlere sahiptir. İri gözlerinde 70 milyon görme hücresi bulunmaktadır. Görüş alanları 360 dereceyi bulur. Arkalarını da rahatça görebilirler. Karanlık sularda koku alma duyusuyla avlarını tespit ederler. Sinir sistemlerinde kontrol edilen ve kromotofor denen renk yedeğini ona göre kamufle olurlar. Iridosist denen türetilmiş renk değiştirmeye yardımcı olurlar. Pusuya yattıklarında kuma gömülerek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
39 Yorum