Haçlı Seferleri’nde ortak hedef olan Kudüs’ün tüm semavi dinler için kutsal kabul edilmesinin sebepleri

Haçlı Seferleri’nde ortak hedef olan Kudüs’ün tüm semavi dinler için kutsal kabul edilmesinin sebepleri
Haçlı Seferleri’nde ortak hedef olan Kudüs’ün tüm semavi dinleriçin kutsal kabul edilmesinin sebepleri neler olabilir konusunda kısa bilgiler vereceğiz.

1- Müslümanlar İçin Miraç Hadisesi
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hicretten bir yıl sonra, miraç gecesi Medine’den Kudüs’e gelmiş ve buradan Miraca yükselmiştir. Aynı zamanda Müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan Mescid-i Aksa da Kudüs’te olduğu için de önemlidir.

2- Hristiyanlar İçin Hz. İsa'nın (a.s.) Çarmıha Gerilmesi
Hristiyanların kutsal işareti olan haç işaretinin de simgelediği olay olan Hz. İsa'nın (a.s.) çarmıha gerilmesi olayı Kudüs’te yaşanmıştır. Dolayısıyla Kudüs Hristiyanlık için kutsal bir şehirdir. Kudüs aynı zamanda Hristiyanların hac noktasıdır.

3- Yahudiler İçin Kudüsün Önemi
Yahudiler için Kudüs'ün önemi tevratta kutsal topraklar olarak geçmesidir. Aynı zamanda yeni Yahudiler için kutsal olan Süleyman Tapınağı ve Ağlama Duvarı da burada yer alır.

Semavi dinler Hz. İbrahim'in soyundan gelen peygamberlere verilen dinler olarak kabul edilir.

Kudüs Yahudiler için tarihte kurulan İsrail Devletinin başkentidir. Musevilik dinin doğduğu yerdir. Kutsal Süleyman tapınağının olduğu yerdir.

Kudüs Hristiyanlar için Hz. İsa'nın doğduğu ve çarmıha gerildiği yer olduğu için kutsaldır. Hristiyanların hac bölgelerinde biri buradadır.

Kudüs Müslümanlar için kutsaldır. peygamberimiz Hz. Muhammed Mescidi Aksa'dan Mirac'a çıkmıştır. Müslümanların ilk Kıblesidir.

Kısacası üç büyük din için Kudüs kutsaldır. Bu nedenle Kudüs için çok savaşlar yapılmıştır . Bu savaşlar günümüzde de devam etmektedir.

Kudüs en sakin zamanlarını 600 yıl hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu yönetiminde sürmüştür.

533
131
632
131
31
131
531
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum