Haçlı Seferleri’ne karşı İslam dünyasının savunulmasında Türkiye Selçuklularının ön planda yer almasının nedenleri

Haçlı Seferleri’ne karşı İslam dünyasının savunulmasında Türkiye Selçuklularının ön planda yer almasının nedenleri
Haçlı Seferleri’ne karşı İslam dünyasının savunulmasında TürkiyeSelçuklularının ön planda yer almasının nedenleri nelerdir konusunda kısa bilgiler verelim.

Haçlı Seferleri, tarihin akışını değiştiren seferler olmuştur. Hem İslam hem de Hristiyan dünyası için çeşitli çatışmaların ve yok oluşların yaşandığı görülmüştür.

Haçlı Seferleri’ne karşı doğuda haçlıların ilk mücadele ettikleri devlet Türkiye Selçuklu Devleti olmuştur. Çünkü, Bizans ile sınır olan ve ilk olarak karşısında Türkleri gören Bizanslılar, ilk olarak Türkiye Selçukluları ile mücadele etmişlerdir.

Türkleri Anadolu'ya yerleştirip Anadolu Selçukluyu Devletini kurduran ve Osmanlı İmparatorluğu ile devam etmesini sağlayan Türkler'deki gaza ruhu ve inancıdır. Türkler bu ruh sayesinde 1000 yıldır Anadolu'da yaşamaktadır.

Haçlı seferlerinin amaçlarından biri Kudüs'ü kurtarmak, bir tanesi de Türklerin Bizans üstündeki baskılarını azaltmak ve Bizans'a yardım etmektir.

Haçlı seferlerinin ortaya çıkmasında Bizans'ın Papa 2. Urban'dan yardım istemesi de önemli yer tutar.

Bizans Hristiyanlar için Müslümanlara karşı savunulması gereken son kaledir.

Haçlıların elinde büyük donanma olamayınca seferler karadan yapılmasına karar verilmiştir.

1. Haçlı seferi İstanbul'dan başlayarak Kudüs'e gidilecek şekilde planlanmıştır.

Anadolu'da yeni kurulma aşamasında olan Anadolu Selçuklu Devleti bir anda karşısında koskoca bir haçlı ordusu bulmuştur.

Anadolu Selçuklu Devleti Haçlılara karşı Müslümanlığı savunan bir kale şekline dönüşmüştür.

Hristiyan Haçlıların saldırısına karşı Müslüman Anadolu Selçukluların savunması şekline dönmüştür.

Haçlı seferlerinin yarısında bu çatışma olmuştur. Bu çatışma Anadolu Selçuklu Devletinden sonra Osmanlı İmparatorluğu ile Haçlılar arasında devam etmiştir.

Türkleri Anadolu'ya yerleştirip Anadolu Selçukluyu Devletini kurduran ve Osmanlı İmparatorluğu ile devam etmesini sağlayan Türkler'deki gaza ruhu ve inancıdır.

Türkler bu ruh sayesinde 1000 yıldır Anadolu'da yaşamaktadır.

33
11
4
2
4
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.