İlk yardımcı bebeğe kalp masajı yaparken bebeğin göğüs merkezine hangi parmaklarını yerleştirir

İlk yardımcı bebeğe kalp masajı yaparken bebeğin göğüs merkezine hangi parmaklarını yerleştirir
İlk yardımcı bebeğe kalp masajı yaparken bebeğin göğüs merkezine hangi parmaklarını yerleştirir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İlk yardım eğitimi alırken yaş gruplarına ve kazazedelerin geçirdiği hastalıklara göre değişen bazı durumlar vardır. Bunlar yetişkin bir insana yapılan ilk yardım ile çocuk ve bebeklere yapılan ilk yardımın farklı olmasından kaynaklanır. Yetişkin bir insanın vücut yapısının gelişmiş olmasından ve yüzey alanın geniş olmasından dolayı gücün kontrollü şekilde kazazedeye aktarılması gerekir. Yetişkin bir bireye belli basınç kuvvetleri ile 2 el yardımıyla kalp masajı yapılır. Fakat yaş aralığı 0-12 ay yaş aralığında olan bebek diye nitelendiren kazazede ve hastalara kalp masajı daha farklı uygulanır. Bunun nedeni 0 ila 12 ay yaş aralığında bulunan bebeklerin vücut yapısı ile yetişkinlerin vücut yapısının birbirinden biraz daha farklı olmasından dolayı. Bebeklerin vücudu daha narin ve kalp atış hızı daha hızlıdır. Bu nedenden dolayı bebeğe yapılan kalp masajının yapmanın farklı kuralları vardır.

Bu kurallar arasında en çok ortaya çıkan bebeğe kalp masajı yaparken iki eli eğil iki parmağı kullanmaktır. 0 ile 12 ay yaş aralığında olan çocuklara kalp masajı yapmadan önce

  • Ayak tabanlarına orta derecede acıtmadan ama tepki verebilmesini test edecek düzeyde vurulur. Böylece bebeğin bilinç kontrolü yapılmış olur.
  • Bak dinle ve hisset yöntemi denilen yöntem uygulanarak bebeğim solunumu kontrol edilir.
  • Solunum yoksa eğer bebeğin ağzının ve burnunun alacağı şekilde tam 5 kere suni teneffüs yapılır.
  • Yaşam belirtisi ve solunum hala yoksa göğsün ortasına doğru işaret ve orta parmağınız ile birlikte (2 parmakla) 30 adet kalp masajı yapın.
  • 2 ağız dolusu solunum 30 kalp masajı şeklinde yardım gelene kadar devam edin.

100
80
60
60
70
60
61
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum