İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir

İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir
İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması hâlinde bundan toplum nasıl etkilenir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklar saygı duyulması gereken farklılıklardır. Çünkü bu farklılıklar biyolojik ve sosyolojik olarak meydana gelmektedir. Biyolojik farklılıkları oluşturmak insanın elinde değildir. Sosyolojik farklılıklar ise kültürel olarak meydana gelmektedir. Örf ve adetler yöreden yöreye değişmektedir.

Bireysel farklılıklarımız bütün bunlarla birlikte şekillenmektedir. Bireysel farklılıklarımıza saygı duymamız gerekir. Bireysel farklılıklarımıza saygı duyulmaması halinde toplumda birlik ve beraberlik bozulur. Huzur ve barış ortamı oluşmaz. Toplumda huzursuzluk olur ve kaos oluşur. İnsanlar arasında sevgi ve muhabbet kalmaz. Adalet ve merhamet bir hiç olur. Bu nedenle bireysel farklılıklarımıza saygı duymalıyız.

Toplumdaki farklılıklar bir arada yaşama kültürünün bir parçası olarak zenginliğin bir başka boyutudur. İnsanların bütün farklılıklara rağmen birbirlerine saygı duyarak yaşamaları insani ilişkilerin gelişmesinde ve yaşatılmasında önemli bir yere sahiptir.

İnsanlar arasındaki bireysel farklılıklara saygı duyulmaması halinde toplumda düzensizlik ve kaos ortamı oluşur. Toplumda birlik ve beraberlik bozulur. Toplumda barış ve huzur ortamı bozulur. Toplumda güven ortamı kalmaz. Toplumda suç eğilimi artar. Toplumda korku duvarları oluşur. Toplumda kırılmalar, bölünmeler, ayrışmalar ortaya çıkar. Bireysel farklılıkları zenginlik olmayarak görmek toplumun parçalanmasına yol açarak devletlerin de bölünmesine sebep olabilir.

  • Toplumdaki her bir bireyin aynı olması beklenemez, bu sebeple kişiler arası farklılıklara saygı duyulması gerekir.
  • Saygı duyulmadığında, kişiler kutuplaşarak birbirlerine cephe alabilirler.
  • Birbirlerini değiştirmek için uğraşabilir, hatta bunu sağlamak için şiddet dahi uygulayabilirler.
  • Görüldüğü gibi bireysel farklılıklara saygı duyulmaması durumunda toplumda bozulmalar meydana gelir.
  • Toplumdaki kişiler, huzursuz, öfkeli veya korkmuş bir şekilde yaşamaya çalışırlar.
  • Bunlara bağlı olarak, ülke içindeki turizm, üretim gibi ekonomik faaliyetlerin de zarar görmesine sebep olabilir.
  • Çünkü kimse toplumsal düzen sorunları yaşayan ülkelerle bağlantı kurmak istemez.
  • Tüm bu sebeplerden dolayı toplumsal düzen için farklılıklara saygı çok ama çok önemlidir.

Etiketler :
711
539
1720
241
433
198
2049
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.