İshal olan hastalara su ve mineral karışımı verilir, bunun nedenini açıklayınız

İshal olan hastalara su ve mineral karışımı verilir, bunun nedenini açıklayınız
İshal olan hastalara su ve mineral karışımı verilir neden su ve mineral verilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bol su içmek, özellikle yaz aylarında daha çok dikkat edilmesi gereken bir kural olup, ishali olan hastalarda, kaybolan suyun yerine konması açısından da büyük önem taşımaktadır. “Zaten su çıkarıyorum, o halde az su içeyim de az dışkı çıksın” düşüncesi çok yanlış bir düşüncedir. Aksine, ishalle vücut madensel tuz ve sıvı kaybedeceği için bunların yerine konması gerekmektedir. Hastaların, bulantı ve kusmaları olmadığı taktirde, arzu ettikleri miktarda (ishal ve idrarla atılan suyun bir miktar fazlası olmak şartıyla) su ve sıvı gıdalar alması en doğru yoldur.

2241
1762
1353
1335
1334
1333
2138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.