İskender’in düğümü mutlaka çözmek istemesine bakarak onun siyasi amaçlarıyla ilgili olarak neler söylenebilir

İskender’in düğümü mutlaka çözmek istemesine bakarak onun siyasi amaçlarıyla ilgili olarak neler söylenebilir
İskender’in düğümü mutlaka çözmek istemesine bakarak onun siyasi amaçlarıyla ilgili olarak neler söylenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gordion Düğümü
Frigya krallarının en eski zamanlardan beri başkenti olan Gordion şehri, bir vakitler Midas’ın içinde otururken görülüp tanındığı arabayı muhafaza ediyordu. Bu arabadaki boyunduruk, bir ağaç kabuğu ile o kadar ustalıklı bir düğüm yapılarak bağlanmıştı ki bağın uçları ayırt edilemiyordu. Bu düğümü çözecek adamın Asya’ya hâkim olacağına dair bir efsaneye inanılıyordu. İskender, bu efsaneyi duydu; düğümü çözmeye karar verdi. Boş yere ağaç kabuğunun uçlarını aradı durdu; dört yanında ayakta bekleyenler, onun sonuç vermeyen gayretlerini mahcup mahcup seyrediyorlardı. En sonunda kral kılıcını çekti, bununla düğümü kesti. Böylece efsane ne şekilde olursa olsun gerçekleşmiş yani düğüm çözülmüş oldu.
Droysen, Büyük İskender, çev.: Bekir Sıtkı Baykal, C 3, s. 115 (Düzenlenmiştir.).

Asya’ya hakim olarak bütün dünyada hakim olabileceği tek bir devlet tek bir ulus inşa etmek istiyordu. Bu yüzden de düğümü çözerek Asya’ya hakim olabilecek kişinin kendisi olduğunu bütün herkese göstermek istiyordu.

101
100
3
3
3
3
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.