İstanbul, Sinop ve Hatay sırasıyla hangi yarı küredeki illerdir

İstanbul, Sinop ve Hatay sırasıyla hangi yarı küredeki illerdir
İstanbul, Sinop ve Hatay sırasıyla hangi yarı küredeki illerdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İstanbul, Sinop ve Hatay sırasıyla hangi yarı küredeki illerdir

A- Kuzey - Kuzey - Güney
B- Kuzey - Güney - Güney
C- Güney - Güney - Kuzey
D- Kuzey - Kuzey - Kuzey

Doğru Cevap: Kuzey - Kuzey - Kuzey

Türkiye konum olarak kuzey yarım kürede yer alıyor. Eski dünya karaları olarak bilinen Asya-Avrupa karalarının birbirine en çok yaklaştıkları stratejik bir bölgede bulunuyor.
Ekvator çizgisinin hayali olarak dünyayı ikiye böldüğü varsayılır. Çizginin üstünde kalan bölüm kuzey, altında kalan kısım da güney yarımküre olarak kabul ediliyor. Türkiye bulunduğu konum itibariyle kuzey yarım kürede yer alıyor.
Türkiye aynı zamanda Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu bölgelerinin de tam ortasındadır. Bu stratejik konumu itibariyle batının doğuya açılan kapısıdır. Ülkenin üç tarafı denizlerle çevrili olması bakımından ayrıca bir yarımadadır. Marmara Denizi, bir iç deniz olarak ülke sınırları içindedir.
Türkiye, matematiksel konum olarak 36-42 derece kuzey paralel, 26-45 doğu meridyenleri arasında yer almaktadır. Bu coğrafi konum avantajıyla ülke sınırları içinde 4 mevsimin de yaşanabiliyor.

5
2
3
1
2
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.