İstanbul’un tarihte birçok kez kuşatılmasına rağmen bu kuşatmaların başarısız olması, şehrin hangi özelliklerinden kaynaklanıyor

İstanbul’un tarihte birçok kez kuşatılmasına rağmen bu kuşatmaların başarısız olması, şehrin hangi özelliklerinden kaynaklanıyor
İstanbul’un tarihte birçok kez kuşatılmasına rağmen bu kuşatmaların başarısız olması, şehrin hangi özelliklerinden kaynaklanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Avrupa kalesi olarak görülmesi gibi nedenlerle böyle kimi anlarda desteklenmesi; şehrin tamamının sağlam surlarla çevrili olması; tüm ortaçağ kentleri gibi uzun kuşatma anlarında şehrin yiyecek ve su ihtiyacını karşılayabilecek olanaklara ve donanımlara sahip olmaları; üç tarafının deniz bir tarafının kara ile çevrili olması kuşatmayı yapanların -devrin teknolojilerinin yetersiz olmasının da etkisi ile- şehri dört bir taraftan kuşatamamaları; bu durumun karadan ve/veya denizden kolayca yardım alabilmelerini kolaylaştırması.

  • İstanbul’un yüksek ve günün toplarıyla yıkılamayacak kadar güçlü surlarla çevrili olması
  • Bizans’ın kara ve deniz yolu ile Avrupa’dan yardım alması
  • Bizanslıların suda yanan Rum Ateşi denen silahlara sahip olması
  • Bizans’ın denge siyaseti yaparak düşmanlarını birbirlerine karşı kullanması
  • İstanbul’un hem denizden hem karadan kuşatılması gerekmesi nedeniyle kuşatmalar başarısız olmuştur.

568
427
1007
21
44
42
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.